2022-01-12 14:04:06• hírek • Szatmár.ro

Érkeznek a javaslatok – mutatunk is néhányat

A Volkswagen, a Škoda és a Seat szatmári márkaképviselete, valamint a Szatmár.ro hírportál hétfőn egy közös akciót indított el annak érdekében, hogy biztonságosabbá, gördülékenyebbé és jobbá tegyük a Szatmárnémeti közlekedését. Azok, akik rendelkeznek egy jól átgondolt, kivitelezhető ötlettel, amit hajlandóak velünk meg is osztani, bízhatnak benne, hogy javaslatuk halló fülekre talál és megvalósításra is kerül itt, Szatmárnémetiben, hiszen a város polgármesteri hivatala is partnere e kezdeményezésnek.

A kezdeményezés meghirdetését követően már az első napokban is elég sokan álltak elő egy-egy javaslattal, ezeket szeretnénk az elkövetező napokban olvasóinknak is bemutatni.

Igyekszünk ezeket ötösével leközölni, közben pedig bízunk benne, hogy mások is kedvet kapnak és további ötleteket, javaslatokat küldenek be a közlekedés javítása, gördülékenyebbé tétele érdekében.

Emlékeztetjük olvasóinkat: minden beküldő jutalomban részesül, sőt heti nyereményeket is kisorsolunk a kezdeményezésben résztvevők körében. Erről bővebben ide kattintva tájékozódhat.

Viszont most tekintsük meg az első öt javaslatot, melyekkel olvasóink előálltak:

Kirilla Zoltán javaslata
Minden reggel problémás a közlekedés a Lacrimioarei utca és az Unirii sugárút kereszteződésben (a KTM-nél), melyet még a városon kívülről jövő forgalom is megterhel. Ezenkívül még sok kamion is „betéved”, hogy a Lacrimioarei utcán át vegyék az irányt a batizi lejárat felé (pedig mehetnének a Gosztáti letérőn is de valamilyen oknál fogva még sem teszik).
Reggel 8 óra körül kész balesetveszély a Lacrimioarei utcáról kihajtani és nem csak. Valamikor felszereltek jelzőlámpákat, de ez nem vált be. Viszont egy kisebb körforgalom kiépítése talán könnyítene a dolgon. Köszönöm.

Szabó Hajnalka javaslata
A Solidaritatii negyedben levő Humulesti utcával kapcsolatosan szeretnék egy megjegyzést, ötletet megfogalmazni.

A George Calinescu útról letérve a Humulesti utcára katasztrófa a közlekedés, mivel két oldalt parkolnak, valamint két irányú a közlekedés is. Ezért sokszor vita, dudálás, sőt, akár visszapillantó leszedés is történik. Szerintem egyenirányúsítani kéne, vagy pedig megszüntetni a kétoldali parkolást.

Csatolok egy képet, jelölve az utcát, ahol gondok vannak.



Kallós Attila javaslata
A Fabricii utcára (a Trandafirilor és az Avram Iancu kereszteződések között lévő gyalogosátkelő mellé) feltétlenül kellene fekvőrendőrt rakni, két okból is: az ott átszáguldozó moldovai testvérek lassítása érdekében; Talán egy fokkal könnyebben ki lehetne fordulni az Avram Iancu-rol a Fabricii-re. (mondjuk ezt a kifordulást meglehet “hackelni”, ha az Andrei Muresanu-Maramures-Wolfenbuttel vonalon kimegyünk a Wolfenbuttel-Fabricii kereszteződésénél levő körforgalomnál).



Vancsa Gabriella javaslata
A Toamnei utca és a St. O. Iosif utca kereszteződésében kellene egy fekvőrendőr, a Toamnei utcára. Van rajta egy Stop tábla, senki nem látja és már rengeteg baleset történt, jó, hogy eddig csak anyagi kár és nem több.

Váradi László javaslata
Szatmárnémeti utcáin az utóbbi öt/tíz évben rendkívül megnövekedett a gépkocsiforgalom. Sokszor lehet látni, azaz találkozni az utakon forgalmat akadályozó lassú tanuló/iskola gépjárművekkel. A tanuló gépjárművek a Darai út első szakaszát használják előszeretettel a parkolás és megfordulás tanulásának céljából, nem kis bosszúságot okozva ezzel azon gépjárművek vezetőinek, akik igyekeznének dolgukra, sokszor háro- négy tanuló gépjármű is feltorlódik egy adott időben.

A következő javaslatom lenne: jelöljenek ki Szatmárnémeti egy területére egy gyakorló pályát, mint volt anno a Baritiu út végén jobbra. Előírásban gyakoroljanak kötelezettséget a vezetést tanító magánszemélyekre, hogy a tanulók első óráin ezen pályán gyakorolják a parkolást és megfordulást, s csak miután már elsajátították mindezeket, csak az után jöhessenek tanulóikkal közterületekre.

Egy másik probléma: az Aurel Vlaicu utcáról sem az egyik, sem másik irányból nem lehet lekanyarodni az Arad és a Ion Creanga utcára. Akik például a vám felől szeretnének lekanyarodni valamelyik utcára, el kell menniük egészen az Unirii sugárút végéig, és a parknál tudnak csak letérni. Megjegyzem, a két utca egyenirányított, feltehetően a szélességük miatt, de mindkettő csak a Darai út felől közelíthető meg. Sokszor balesetet és szabálysértést is kockáztatnak azon sofőrök, akik például ezen utcákból a vám felé szeretnének menni.


Ne feledje, ha önnek is van egy jól átgondolt, kivitelezhető ötlete, jelezze azt nekünk. Küldjön e-mailt a szatmar@szatmár.ro e-mailcímre.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: